پس از 10سال مدیریت در مجتمع معلولین و سالمندان قدس؛ بیمهری خانواده ها نسبت به مددجویان قلبم را به درد میآورد
جتمع سالمندان و معلولین قدس، متعلق به بنیاد خیریه کامرانی واقع در کیلومتر 18جاده قدیم کرج، با خدمات تخصصی، در راستای نگهداری و توانبخشی سالمندان و معلولین ارائه میدهد و هدف اصلیِ آن همواره فراهم آوردن محیطی پویا، همراه با سلامتیِ جسم و روان، احساس امنیت، فعالیت و ایجاد امید متناسب با ویژگیها و نیازمندیهای سالمندان و معلولین است. در این مجتمع 500 مددجو به صورت شبانهروزی نگهداری میشوند.
در این شماره از نشریه داخلی بنیاد خیریه کامرانی؛ در گفت و گویی صمیمانه با مدیریت این مجموعه نشستی داشتیم و از چالشها، نیازها و مشکلات این مجموعه صحبت کردیم.
آنچه در ادامه میخوانید مشروح گفتوگوی نشریه داخلی بنیاد خیریه کامرانی با جواد اشرف کاشانی مدیر مجتمع معلولین و سالمندان قدس است؛
لطفا خودتان را معرفی کنید و از سوابق کاری خود در مجتمع معلولین وس المندان قدس و قبل از آن برای مخاطبان ما توضیح دهید.
با سلام و درود به روح بنیان گذار خیریه کامرانی ابرمرد عرصه نیکوکاری و خدمت به محرومین و اقشار آسیب پذیر جامعه شادروان مهندس سیف الدین کامرانی؛ بنده جواد اشرف کاشانی هستم. مدیر کل پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور آخرین مسئولیت من قبل از بازنشستگی از بهزیستی کل کشور بود. مدیر کل گزینش سازمان بهزیستی کشور، مدیریت پشتیبانی بهزیستی استان تهران،مدیر مرکز مجتمع توانبخشی حضرت علی اصغر(ع)،مدیریت مرکز ناشنوایان شهید آیت و مدیریت پشتیبانی بیمارستان شفاء یحیائیان از دیگر مسئولیت های من در دوران خدمتم در بهزیستی کشور بوده است. از سال 1388 تاکنون نیز بعنوان مدیر مجتمع معلولین و سالمندان قدس مشغول بکار هستم.
حدوداً چند نفر در مجتمع قدس تحت پوشش قرار دارند و به چند دسته تقسیم بندی میشوند؟
در حال حاضر تعداد 470 نفر بصورت شبانه روزی در این مرکز نگهداری و به سه دسته تقسیم می شوند؛ تعدادی بصورت آزاد، افرادی که با معرفی نامه بهزیستی استان تهران توسط خانواده و با (یارانه بهزیستی) پذیرش میگیرند و در آخر؛ افراد مجهول الهویه و یا فاقد سرپرست که با احکام قضائی و معرفی نامه بهزیستی پذیرش میشوند.
منابع مالی مجتمع قدس از چه طریق تامین میشود؟
بخشی از آن با استفاده از یارانه مددجویان از طریق بهزیستی استان تهران تامین شده، بخشی نیز کمک های نقدی و غیر نقدی افراد خیّر و نیکوکار بوده و باقی از سوی بنیاد خیریه کامرانی که این مجموعه را در اختیار دارد تامین میشود.
به طورکلی اقلام مورد نیاز مجتمع قدس چه چیزهایی هستند و سهم کمکهای مردمی در تهیه آنها چقدر است؟
بیشترین نیاز مددجویان مجتمع مواد غذائی و پوشاک است که از طریق کمک های مردمی به مرکز اهدا میشود.
دلیل شخصی شما برای کار در این مجتمع چه بوده و چطور با این مجموعه آشنا شدید؟
البته از قبل از این ها توسط یکی از دوستانم که از مدیران سازمان بهزیستی کشور بود، با مجتمع قدس آشنا شده بودم ولی بطور کل دلیل شخصی من جهت کار در این مجموعه با توجه به سابقه کار در واحدهای مختلف در سازمان بهزیستی کشور و استان تهران و توانبخشی به مدت 34 سال بود و اینکه احساس کردم میتوانم خدماتی را بر اساس تجربه های گذشته و با توجه به اهداف بنیاد خیریه کامرانی در راه خدمت به معلولین و سالمندان عزیز انجام دهم.
فکر میکنید کار در مجتمع قدس چه تاثیری بر زندگی شخصی شما داشته ؟
کار کردن در مراکز نگهداری و توانبخشی توفیق الهی است که نصیب میشود و به نظر من، خدمت به معلولین و سالمندان عزیز، اقشار آسیب پذیر جامعه به نوعی عبادت محسوب می شود، علیرغم ظاهر سخت و دشوار، انسان احساس آرامش میکند. به شخصه، سلامتی خودم و خانوادهام را از نظر روحی و جسمی مدیون این خدمت انسانی و خداپسندانه می دانم.
در سالهای اخیر که در این کار بودید چه زمانی از صمیم قلب خوشحال بودید و چه زمانی ا از عمیقا غمگین بودید؟
مسلماً خدمت به عزیزانی که امید و پناهی جز اینگونه مراکز ندارند و احساس رضایت این عزیزان و خانواده آن ها همیشه و هر روز در آرامش و خوشحال هستم.
غمگین و دلتنگ می شوم وقتی مادری و یا فرزندی احساس دلتنگی می کند و خانواده به ملاقات این عزیزان نمی آید و یا در شب سرد زمستان هنگامی که فرزندی ، مادر خود را پشت دیوار مرکز رها میکند؛ به نظرم در آن لحظات انسانیت ، جوانمردی و معرفت را زیر سوال رفته است و از ته قلبم غمگین میشوم.
برنامههای آتی شما برای مجموعه چیست و آیا به فکر گسترش مجموعه هستید؟
نهایت سعی و تلاش جهت پیشرفت کمّی و کیفی و خدمات شبانه روزی مطلوب نسبت به معلولین و سالمندان عزیز در اولویت کاری من هستند و انشاا… به کمک و پشتیبانی هیات مدیره بنیاد کامرانی، خیّرین و افراد نیکوکار درخصوص خودکفا شدن مجتمع قدس فعال هستیم، در خصوص گسترش مجموعه با توجه به شرایط و تصمیمات هیات مدیره محترم بنیاد اقدام خواهیم کرد.
در بحث توانبخشی چقدر فعالیت کردید و چطور ارزیابی میکنید؟
فعالیت های توانبخشی مرکز قدس بشرح ذیل می باشد:
در زمینه های فیزیوتراپی ، کاردرمانی، روانشناسی، مددکاری، کارگاه های آموزشی ، هنردرمانی فعالیت چشمگیری داریم.
به شخصه از عملکرد خودتان در مجتمع قدس راضی هستید؟
من تمام توان و تجربه خود را در خصوص اداره مرکز از نظر تخصصی در بخش های مختلف توانبخشی و نگهداری، آموزشی و دستور العمل های اجرائی سازمان بهزیستی بکار گرفتم و تا بحال به همت همکاران عزیزم مورد لطف کتبی و شفاهی هیات مدیره محترم بنیاد سازمان بهزیستی استان تهران ارگانها و ادارات شهرستان قدس و تهران قرار گرفتهایم و خداوند را بخاطر این توفیق الهی شاکریم.
با چند جمله از افراد دعوت کنید به مجتمع قدس بیایند و در این کار خیر همراه شما باشند.
اگر فکر دل زاری نکردی به عمر خویشتن کاری نکردی
نچیدی گل ز باغ زندگانی گر از پائی برون خاری نکردی
عزیزان خیّر و نیکوکار با مراجعه حضوری به این مرکز برای دنیا و آخرت خود زکات مال خود را اهدا کنید و مسلماً آنچه هدیه می دهی برایتان می ماند.
منتظر دستان پر مهرتان هستیم.
خدانگهدار به امید دیدار